Bakkerij Anke & Bart

Historiek Hero

Historiek

Al méér dan 60 jaar is Brood-en banketbakkerij Van Cauwenbergh - Haesaert een vaste waarde in groot Puurs,

reeds 4 generaties lang.

1946

1946A
Historiek 1

Elvira Van Caesbroeck en Edmond Van Cauwenbergh startten hun eigen zaak op als warme bakker. De microben zaten toen al in het bloed, want zowel de ouders als de grootmoeder van Edmond Van Cauwenbergh zijn gestart met een bakkerij.

1982

Historiek 82 1
Historiek 82 2

Marina Van Cauwenbergh opende haar eigen zaak met als hoofdactiviteit “doopsuiker”. Naast deze bedrijvigheid werden er ook frangipane’kes, pralines en koffie van Roode Pelikaan verkocht.

1997

Historiek 97 1
Historiek 97 2

Het bakkersgevoel bleef in de familie en zo startte Hans Haesaert (kleinzoon van Edmond Van Cauwenbergh) een warme bakkerij op waar vroeger de doopsuikerwinkel was. Ook Marina Van Cauwenbergh ging mee in dit nieuw verhaal.

2002

Historiek 02 1
Historiek 02 2

Anke Haesaert is de vierde generatie van de familie Van Cauwenbergh – Haesaert die samen met haar echtgenoot, Bart De Colvenaer, in 2002 met hun eigen zaak van start gingen. Anke en Bart zijn gepassioneerd om aparte smaaksensaties te creëren in hun patisserie. Naast deze verfijnde lekkernijen vind je ook een ruim assortiment aan brood, pistolets, koffiekoeken, ijs en huisgemaakte pralines en dessertkoekjes.

2010

Foto Van Nieuwe Winkel

Anke en Bart willen hun eigen twist geven aan de zaak en vernieuwden daarom de winkel. De grenzeloze creativiteit van Bart bij het verwerken van Belgische chocolade in hun eigen atelier speelt een grote rol. Een zéér belangrijk kenmerk aan deze bakkerij is dan ook dat alles artisanaal in huis gemaakt wordt, zoals het hoort bij een echte warme bakker: creatief en vernieuwend!